Dansul Balerinei Magnetice… şi culturiste

Îmi place la FITS când trebuie să fug de la un spectacol la altul, mai ales când sălile sunt apropiate, iar spre “Dansul Balerinei Magnetice” am mers parcă atrasă de ceva. Şi am ieşit de acolo fără prea multe cuvinte. E un spectacol vizual aşa care se cam joacă cu limitele imaginaţiei tale.

dance-of-the-magnetic-ballerina-AM-foto-jan-komarek-0001

Andrea Miltnerová este o balerină atipică, dar desprinsă parcă dintr-o cutie muzicală ultra-modernă. E o balerină… culturistă, are acea constituţie de la care nu te aştepţi să vezi mişcări graţioase şi totuşi, cu toate că mişcările ei sunt de o stabilitate incredibilă (uneori parcă nici nu se mişcă), spectacolul te ţine cu ochii lipiţi de magia care se desfăşoară în faţa ta.

40 de minute, o sală plină a admirat o cutie muzicală imensă, în care balerina parcă-şi lua zborul pe cele mai neaşteptate ritmuri. Lumini, sunete şi mişcări într-o compoziţie care pentru mine, cel puţin, a părut ireală. Nici măcar nu vreau să mă gândesc câtă muncă stă în spatele acestui spectacol, care aparent static, stârneşte în tine, pe de o parte durerea neputinţei, pe alta curajul şi îndăzneala de a scoate “im”-ul din imposibil.

Selecţionat ca spectacol prioritar pentru 2013 de către prestigioasa reţea europeană Aerowaves, spectacolul face parte din proiectul New Web 2013 şi Tanec Praha din regiunile Cehiei.

Coregrafia: Andrea Miltnerová
Light design: Jan Komárek
Sound design: Jan Komárek
Cu: Andrea Miltnerová

Sursa foto: sibfest.ro -Jan Komarek

Diana Written by:

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *