Mai cu… filme şi muzici

Deşi de vreo 5-6 ani încoace, în fiecare lună mai simt aşa un “miros” de teatru, că doar pe final de mai începea FITS-ul, tura asta mă gândesc mai degrabă la filme şi dedic luna iunie teatrului. Ca festivalurile astea două care s-au tot sucit şi răsucit, însă mă bucur în fiecare an de vreo 2 ani că nu se mai suprapun. Aşadar, la final de mai, chir în 31, începe TIFF-ul. Tocmai am aflat că vine regizorul ceh Jiří Menzel la Cluj, pentru un premiu răsplată pentru întreaga carieră.

Mă bucur şi-s curioasă ce surprize ni se mai pregătesc. Am aruncat câteva priviri peste titlurile filmelor din competiţie şi chiar mi-ar plăcea ca anul ăsta să reuşesc să văd mai multe. Mai ales că 10 din 12 sunt la debut.

tiff nicu cherciu

Şi mă mai bucură şi faptul că TIFF-ul creşte tot mai mult şi pe plan muzical. Dacă anul trecut au fost multe concerte de jazz la Casa TIFF şi documentarul muzical INNI al celor de la Sigur Ros, anul ăsta se transformă în… disco-cabaret: Marina Voica va cânta pentru oamenii simpli, iar The Tiger Lillies cu siguranţă pentru cei mai… complicaţi. Să nu uităm Grupul IZA (i-am ascultat cu emoţie de două ori în spectacolul lui Măniuţiu, Electra).

Tot cu bucurie, nu ştiu de unde atâta entuziasm, dar ăsta e cuvântul zilei, vă anunţ că Revista Bulevard se dedică în această lună filmelor. Cât despre asta şi documentarele muzicale, am scris şi eu ceva despre preferatul meu: Searching for Sugar Man, un film despre care voiam de ceva vreme să vă povestesc, dar iată că am avut ocazia să agăţ povestea, pe scurt, în altă parte. Dacă nu reuşesc să vă conving să-l vedeţi, vă las cu muzica din film. Dacă nici asta nu vă convinge, nu vă înţeleg. 🙂

Sursa foto: TIFF-Nicu Cherciu

Diana Written by:

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *