Travka

Bogdan Dinca
Bogdan Dinca

Știți trupele alea cărora nu le poți găsi defecte? Nu oamenilor, ci cântărilor lor. Trupe cărora le asculți albumele cap coadă fără să dai skip apoi o iei de la capăt. Mie-mi place Travka. Mult. I-am auzit prima dată la sfârșit de liceu, iar până să-mi dau seama cât de mult îmi place muzica produsă de băieții ăștia și să mă interesez pe unde-cum și când concertează, s-au despărțit. Dar eu am continuat să ascult Travka și să mă bucur de fiecare dată când dădeam de cineva care-i poartă-n suflet. N-am știut dacă să mă bucur sau nu când am auzit, în primăvară, că băieții s-au împăcat și că vor scoate și un nou album.

ce-ai face daca intr-o zi mi-as lua capul in maini
si ti-as striga in ureche cu buzele lui (cum te simti)?

Mă obișnuisem cu gândul că Travka nu mai e și îi ascultam așa cum asculți o trupă care a fost foarte tare cândva… un fel de  The Doors. Dar mi-am dorit să-i aud live încă de când stăteam și fumam pe furiș, pe-un acoperiș și ascultam, bineînțeles Noapte. Voiam să-i aud live atunci când mă plimbam pe străzile prea luminate, mă uitam la mașinile cum treceau grăbite și ascultam Lumini. De multe ori când am simțit că nu am cap am vrut să-mi cânte Travka Înger Sedat. Live! Iar melodia omonimă, Travka, va rămâne mereu preferata mea, pentru că:

Suntem una cu cerul, una cu marea,
Pe pamant nu stam.
Plecam cu uitarea…

Am fugit de la Festivalul de Teatru de la Sibiu în iunie ca să-i ascult pe băieți în cadrul Tiff-ului. Am prins jumătate din concert. Mi-a plăcut. M-am bucurat să văd acolo oameni veniți din alte orașe, special pentru Travka. Săptămâna trecută i-am ascultat iar la Cluj. Culmea, ca și data trecută, tot după ce-am venit din Sibiu, obosită, cu o durere de cap îngrozitoare. Când au început să cânte, mi-a trecut. Sunt oameni faini. Trei dintre ei au și altă trupă. N-au cântat la niciun concert vreo melodie din cele amintite mai sus. iar melodiile de pe noul album pe care le-am auzit până acum nu m-au impresionat.

Dar îmi place Travka! Și mai mult decât îmi place Travka, îmi plac oamenii care-i ascultă. Nu cei care-i ascultă pentru că s-au reunit, că au scos album nou, că țin concerte prin țară sau că sunt activi pe facebook. Cei care ascultă Travka așa cum am spus la început și  care văd în versuri ceea ce trebuie să se vadă.

Din ochi imi curge un poem
Eu sunt, tu esti, noï nu suntem

Diana Written by:

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *