Uau! – spectacol recomandat de tata la #FITS2017

Ediţia din acest an de FITS e una dintre puţinele în care am fost nevoită să lipsesc o zi, din motiv de nuntă cu neamuri, deci cumva tot iubire. Nuntă la care tata mi-a turuit toată noaptea despre spectacolul Uau! de la FITS, că l-a văzut el pe Chiriac la televizor şi i-a plăcut cum i-a prezentat pe australieni. Şi uau şi uau şi chiu şi vai şi tot felul de poveşti cu tata despre teatru cu nuntă nebunească pe fundal (într-un final nu numai că au înţeles ai mei că ratez multe evenimente de familie pentru că-s la festivaluri, dar şi acceptă şi se bucură pentru mine).

Recunosc că nu tare m-am luat eu după tata, ci mai degrabă după circumstanţe, care unele, trebuie să recunosc, mi-au fost destul de anevioase ediţia asta, dar am ajuns aseară, mai tare din dorinţa de o vizită la Cisnădioara în dorinţa unui apus lângă unul dintre copacii mei preferaţi, la spectacolul Uau! Pur şi simplu, al altor australieni circari. Am impresia că australienii sunt hrăniţi doar cu „pâine şi circ”, iar curajul e trăsătura esenţială şi vizibilă a fiecărui acrobat.

foto: Mihaela Marin
foto: Mihaela Marin

Gravity & other myths e pe bună dreptate un multi-premiat ansamblu acrobatic din Australia, un grup de tineri care-şi înfrâng limitele în fiecare clipă, care se îmbrăţişează în cerc înainte de fiecare spectacol şi care au grijă unii de alţii cu zâmbetul pe buze. I-am observat cum îşi prevăd greşelile şi cum nu le privesc deloc cu teamă, iar cu toată seninătatea din mişcări reuşesc să te facă să exclami un uau prelung, mai mult sau mai puţin lung, care te ţine de la începutul spectacolului şi mult după. Adică aproape am ţopăit, întoarsă în Sibiu, pe tot bulevardul Bălcescu.

GOM Circus preshow huddle (foto Gravity & other myths)
GOM Circus preshow huddle (foto FB Gravity & other myths)

Biserica Fortificată de la Cisnădioara e spaţiul perfect pentru un astfel de spectacol, le-a plăcut şi acrobaţilor. Umbrele lor de pe ziduri în timpul celor mai extraterestre acrobaţii au contribuit la frumuseţea spectacolului. Am stat cu sufletul la gură şi zâmbetul tâmp mult trecut peste urechi la cam un metru de ei şi nu mi-a venit să cred cum au mai avut energie la final, transpiraţi în vânt, să ne aştepte afară şi să ne mulţumească pentru participare.

Sunt în turneu prin Europa (Franţa, Germania), dacă mă aude cineva şi se întâmplă să i se potrivească traseului verii, e un highlight. Şi mai pot fi văzuţi în aseara asta, din nou, la Cisnădioara!

Credite foto: Mihaela Marin 

Diana Written by:

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *