JAZZ™ 2015 e pentru toate gusturile. De la influențe hip-hop, funk, metal, la electronic și jazz cu premii Grammy

Timișoara vine la Cluj la Jazz in the Park (Exit Oz, Sebastian Spanache Trio, Blazzaj – ce bine că i-am prins pe toți), iar eu merg la Timișoara, la JazzTM, un festival ajuns la a 3-a ediție, festival pe care n-am de gând să-l ratez nicicând. Îmi pare rău de suprapunere, ce-i drept, dar mi-e și dor de o plimbare spre Banat. Partea bună e că Exit Oz fac parte din ambele programe, iar festivalul din Cluj a început de ieri, așa că nu pot decât să fiu foarte mulțumită de alegere.

jazz tm afis

Pe lângă Exit Oz, în programul dedicat trupelor românești din cadrul JazzTM, îi voi reasculta cu drag pe BRUM (la doar o săptămână de la Electric Castle) și pe Ana-Cristina Leonte Quintet – proiect descoperit la Alba Jazz. Dacă în ceea ce privește jazz-ul românesc, anul acesta merg la sigur, la celelalte capitole, mă aștept doar la surprize. Care surprize cu siguranță vor fi plăcute și sună cam așa:

Premiere în România:

  • Marcus Miller  (nu e ceva nou pentru mine la capitolul audiții, dar live și la doar câțiva pași de scenă… sigur vine la pachet cu multe răsfulări tăiate) – 3 iulie, 22:30
  • Liv Warfield w/ Prince’s NPG Hornz  – jazz, R&B sau soul – nimic nu poate ieși rău din combinația asta, unde mai adăugăm că au lucrat cu Prince –  4 iulie, 22:30
  • Dianne Reeves –câștigătoare a 4 premii Grammy,  va închide festivalul în 5 iulie, 22:30

Tot la capitolul premiere, dar în secțiunea de mijloc a festivalului, dând valoare jazz-ului atipic, inventiv, pe listă răsar trei trupe super diferite pe care abia aștept să le descopăr, pentru că JAZZtm a fost mereu unul dintre festivalurile ce mi-a îmbunătățit playlist-ul:

Guillaume Perret + The Electric Epic reprezintă o adevărată gură de aer proaspăt pentru scena mondială de jazz. Guillaume creează un amalgam inovator de jazz contemporan, funk și metal. O muzică hibridă, fermecătoare, ce stârnește senzații și lasă imaginația să zboare liberă. Organizatorii mai spun și că dacă ne-a plăcut concertul lui Ilhan Ersahin cu Istanbul Sessions de acum doi ani, vom fi fascinați de quartetul lui Perret. Eu spun doar atât: acesta e pentru mine cel mai așteptat moment din festival.

Poza oficiala Guillaume Perret JazzTM 2015

Aufgang e altă trupă pe care de-abia o aștept la Timișoara, fiind și proiectul muzical pe care l-am ascultat cel mai mult de când au fost anunțați artiștii.

Prospețimea muzicală, capetele întoarse și săriturile din senin pe ritmuri suprinzătoare sunt lăsate anul acesta în seama celor de la The Ruff Pack aka hip hop în formă de jazz. Say what? Can’t wait!

JAZZ se va desfăşura la Timişoara în perioada 3-5 iulie 2015. Accesul la JAZZeste gratuit.

La primele 2 ediții, JAZZ a adus la Timişoara nume precum Richard Bona, Kurt Elling, David Murray şi Macy Gray, Terri Lyne Carrington / Lizz Wright, Al Jarreau, The Cat Empire şi Anoushka Shankar, o parte dintre aceştia, în premieră în România.

Programul JAZZ™ 2015

Vineri 03.07.15          20:00 Brum | 21:00 Aufgang | 22:30 Marcus Miller

Sâmbătă 04.07.15     20:00 Ana-Cristina Leonte | 21:00 The Ruff Pack | 22:30 Liv Warfield w/ Prince’s NPG Hornz

Duminică 05.07.15    20:00 Exit OZ | 21:00 Guillaume Perret | 22:30 Dianne Reeves

Mai multe detalii despre festival pe:   www.JAZZ™.ro | www.facebook.com/JAZZ™Official

Ne vedem acolo!

Diana Written by:

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *