Mächelsbärch

…un sătuc săsesc din județul Sibiu foarte turistic și destul de pro-cultură, cu o biserică-cetate în deal unde a concertat acustic Anathema în 2007 și cu cea mai veche orgă cu tuburi din România, orgă care se află la biserica evanghelică din sat și pe care n-am văzut-o.

La Cisnădioara e bine să fugi la sfârșit. Sfârșit de vacanță, sfârșit de vară, sfârșit de săptămână sau poate alt sfârșit.  Pentru că la final ai nevoie de liniște și de un loc unde să-ți plimbi picioarele, dar nu foarte mult. Undeva să te liniștești, să-ți poți limpezi câteva din cele mai absurde frământări. Și chiar dacă vizitezi locul ăsta la sfârșit de anotimp călduros, mai ai șanse să prinzi o zi cu soare, să te învârți pe străduțe căutând un loc unde să-ți adormi pentru ceva timp gândurile. Iar pe înserat te poți arunca în iarbă și, sprijinit  de o căpiță de fân, poți pufăi complice un trabuc și intinde mâna insistând să dai la o parte pătura de fum și nori ce acoperă stelele.

Mai mult de două zile în Cisnădioara numai un pustnic cu acte ar putea petrece. Cum e cel de sub cetate. Un moșneag tare simpatic ce a adunat de-a lungul timpului pe lângă el o varietate de animale. Văzând cum mă hlizesc la motănei, îmi spune: numai 11 am! Arunc un ochi în dreapta… câțiva iepuri, alte pisicuțe, câini, semi-zburătoare, wow. Nu poți sta singur la Cisnădioara. Se explică valul de bicicliști ce se plimbă pe ruta Cisnădioara-Cisnădie. Dar prinde bine o gură de aer săsesc, o scurtă evadare numai bună de revigorat minți crețe.

Diana Written by:

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *