Hristos a inviat!

Stau si ma uit cu indignare la ce am scris mai jos despre Sarbatoarea Pastelui, imi amintesc cum cautam informatii despre traditiile altor popoare, cum incercam sa gasesc legaturi si sa leg armonic aceste obiceiuri intr-o celebrare universala.
Tocmai am venit de la Inviere, m-am chinuit sa aduc lumina, care s-a tot stins pe drum, pana acasa, ca sa o sting acasa! Dar, vorba aia, am adus lumina-n casa. Daca ar fi asa simplu. Daca ar veni asa lumina printre noi, daca s-ar pogori in noaptea asta ce-mi place sa o numesc Sfanta… Nu mai simtim. Mergem la Biserica precum niste roboti, plictisiti, sa uitam oarecum treburile cotidiene, dar nici macar nu le uitam, le luam cu noi si ele ne fac sa uitam esenta. Inconjuram de 3 ori Biserica, cantam de 3 ori Hristos a inviat si in cel mai rau caz ajungem pe 3 carari acasa! Da, am observat in seara asta, tinerii de pilda, dupa Inviere iau calea barurilor, cluburilor, oriunde dar nu acasa, ce sa mai pomenim de slujba de dupa. Si urmeaza 2, 3 zile de desfatare!
Asta a devenit sarbatoarea Pastelui! O spun cu regret dar nu vreau sa o spun cu resemnare!
Hristos a inviat pentru cei ce inca mai cred, pentru cei ce inca mai pastreaza lumina in suflet si nu tinand nestinsa lumanarea pana acasa!

Diana Written by:

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *